19 april 2015

De dag doorgebracht in het oosten van het eiland. We zijn eerst naar de kloof van Sarakinas gereden. Die kloof bestaat uit een diepe scheur in de berg waar een rivier doorheen stroomt. Je kunt niet door deze kloof komen zonder uitgebreid te klauteren en door de rivier te waden. We waren gewaarschuwd op deze site. Deze tekst heeft ons enorm aangesproken. We zijn zonder camera vertrokken, met geschikte kleding en zonnebrand…

 Sarakiskloof

Sarakiskloof

Het is een rit van twee uur om er te komen. De wegen zijn hier niet al te best en van ring- en rondwegen hebben ze hier nog nooit gehoord laat staan plannologen opgeleid om deze te ontwerpen, lijkt het. Dus reden we door vele stadjes en dorpjes in het Griekse verkeer. Nu rijdt er buiten de kernen bijna niemand, op de wegen is het extreem rustig. Zo nu en dan halen we een auto in die 40 kmpu rijd, maar verder komen we bijna geen auto’s tegen. In de dorpen en stadjes is alles heel smal en onoverzichtelijk. Hierdoor lijkt het veel drukker dan het is. Als je sec naar het aantal bewegingen zou kijken verwacht ik dat er in werkelijkheid maar heel weinig verkeer is. Maar goed, het gaat dus langzaam. Het is echter prachtig, het land is groen, alles bloeit en de dorpjes en kapelletjes zijn aimabel. Die Sarakiskloof was ook prachtig, alleen… Er was een groot rotsblok ergens afgebroken en deze blokkeerde de doorgang. Gelukkig al na een paar honderd meter, toch was het een grote teleurstelling. Werd ook nergens onderweg aagegeven. Raymond heeft verschillende foto’s gemaakt met zijn mobiel. Wat een geweldige plek, die kloof.

Panorama Sarakinas kloof

Panorama Sarakinas kloof

Tsja en dat betekent dat we weer een andere bestemming moesten kiezen. We hadden er al ruim twee uur op zitten, dus wilden we iets in de buurt vinden. We besloten naar de zee te gaan. Naar een klein dorpje direct aan het strand. Het werd Tertsa. De weg er naar toe was wel spectaculair te noemen vanwege de grote stukken wegdek die vol kuilen en oneffenheden zaten. Wel direct aan de zee. Ik vond het bijna hypnotiserend, de combinatie van het geschommel van de auto en alles blauw en lichtgrijsbruin. De wereld terug gebrachts tot zijn elementen. Zon, aarde en water. En als je even nadenkt kan de wagen symbool staan voor vuur. Zonder de verbrandingsmotor geen beweging. Het dorp telde helemaal niets voor, we hebben er Griekse koffie gedronken. We kregen zelfs de keuze hoe zoet we deze wilden hebben. Heel aardig. Daarna zijn we lekker twee uur in de zon gaan liggen aan het strand. We hebben genoten.

Griekse koffie

Griekse koffie

De terugweg startte nogal ‘bumpy’. TomTom stuurde ons de olijfgaarden in. Leuk als je een Jeep hebt maar voor onze Seat minder geschikt. We kwamen door een spookdorp dat ons aan het fantaseren zette over de mogelijkheden als je het dorp in zijn geheel zou opkopen. Leuke ideeën. Ook leuk om onze marketingideeën te delen. Wie weet.

Het diner bestond uit de Pizza Special in hetzelfde restaurant als waar we de dag daarvoor gegeten hebben. Het is daar prettig vertoeven en het eten is goed. Ze hebben er een huisregel dat je niet mag betalen voor je de raki en de galaktoboureko melktaart hebt gegeten. Die melktaart is superlekker.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Dalai Lama