21 april 2015

We hebben de Rouvaskloof gewandeld! We zijn er eerder geweest op 18 april, maar toen was het erg bewolkt en koud. Bovendien hadden we toen niet in de gaten dat we in de buurt van een prachtige kloof waren.

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos

Eerst naar Zaros gereden. Dat is een uurtje rijden door de bergen. We kunnen ook door de bewoonde wereld maar dat is natuurlijk minder interessant. Onderweg in een dorpje waar een winkel is met een groot bord ‘Supermarket’ gestopt, om de lunch te kopen. Lekkere geitenkaas met olijfjes en vers brood. Dit keer hebben we ook een potje Nutella meegenomen. Heerlijk zoet. Daar het hier niet mogelijk is mijn dieet vol te houden geef ik me volledig over aan de ‘gewone’ wijze van voeden. En geniet er maar van.

Tekst over de kloof

Tekst over de kloof

De verkoopster was een heel aardige dame. Haar hele familie was aanwezig. Twee rebellerende zoons van ongeveer 13 en 15 schat ik in en een man die later binnen kwam. Ze konden alleen Grieks en een paar woordjes Engels. De olijven hadden ze blijkbaar zelf gemaakt, zo gebaarde ze. We kregen ze gratis mee. Zo lief! En de olijven zijn heerlijk. Jullie zullen dit nooit lezen, maar vanaf deze plek op het www: Hartelijk dank, ze zijn heerlijk!

De kloof is spectaculair te noemen. Heel gevarieerd afwisselend landschap. Kale berghellingen, bossen, weiden, stevige rotsen. Het pad voerde over stijle berghellingen, mulle paden, enorme rotsen en houten bruggetjes. We waren enorm onder de indruk. Al met al een flinke klim, het was in totaal 14 kilometer lopen over een hoogteverschil vann een kleine 1000 meter. Helaas niet rolstoeltoegankelijk. Rollators zijn er ook niet ideaal verwacht ik ­čÖé We hebben er wel droge voeten gehouden.

Forellen

Forellen

We zijn gestart met Griekse kofie in een restaurant waar en een forellenkwekerij had. Een deel van de vissen zijn te zien vanaf je tafeltje door een glazen ruit. Wat een lelijkerds zeg! Ze zijn vast smakelijker dan ze er uit zien.

Ik had mijn camera niet bij me. Wel heb ik met de mobiel een filmpje gemaakt van hoe het er bovenaan de kloof uit ziet. Verder heeft Raymond met zijn mobiel foto’s gemaakt. En ik heb op enkele plaatsen opnames gemaakt van het water. Je hoort wel een beetje de wind, dat is een beetje storend sorry…

Eerste opname van het geluid aan de beek in de kloof

Tweede opname

Derde opname

Laatste opname, we zijn inmiddels helemaal bovenaan gekomen, hier is een waterpunt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Dalai Lama