22 april 2015 I

Gisteren hebben we de archeologische plaats Phaistos bezocht. Een hoop stenen kan ik je wel vertellen. Ik plaats een serie foto’s en met name de bordjes die overal hingen. In het Engels en het Grieks wordt daar verteld waar het allemaal om te doen was, lang geleden. Nog voor de uitbarsting van de vulkaan op Thyra (tegenwoordig Santorini) was er een machtige beschaving, de Minoërs. Ze hebben veel voor elkaar gekregen, dat blijkt wel uit de vele opgravingen. De beste mensen bouwden hun paleizen al vanaf 2000 v.Chr. Da’s lang geleden. Lees de plates zelf maar. Ik hoop dat ze een beetje leesbaar zijn. Wij denken dat de Phaistos disc gewoon een bordspel is, zoiets als Ganzenborden.,.

Tijdens de route naar onze volgende bestemming zijn we door een berggebied gereden dat ons een uitzicht gaf over het tussengelegen dal.

Daarna zijn we naar Kali Limenes geweest. Aan zee, we dachten een mooie plaats aan te treffen waar we een stuk langs de zee zouden kunnen wandelen. Het bleek een middelgrote bunkerhaven te zijn. Dat is een haven waar boten hun brandstof en levensmiddelen kunnen aanvullen. Het echte ruige volk komt hier. Apart wereldje overigens, voor zover we daar een indruk van hebben kunnen krijgen. Verderop was het mogelijk een stuk langs de zee te lopen. Iemand heeft in witte steentje ‘bleibt so glücklich’ gelegd. Mooi moment om dit aan te treffen.

Tot slot hebben we in Agia Galini lekker een ligbed opgezocht aan het strand. Niet zo actief, wel erg prettig, boekje lezen, muziekje op en bruinen in de zon.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Dalai Lama

Mahayana is gebaseerd op vier principes. Ten eerste: men vertrouwt op de leer, niet op de leermeester. Ten tweede: men vertrouwt op de betekenis, niet op de woorden die de betekenis uitdrukken. Ten derde: men vertrouwt op de definitieve en niet op de voorlopige betekenis. Ten vierde: men vertrouwt op de transcendente waarheid van diepgaande ervaring, niet op pure kennis.